Yhteisvirtaa vai irrallisia puroja

Mitä sosiaalinen verkottuminen ja sen hyödyntäminen tarkoittaakaan tulevassa arjessani ja työssäni? Mitä elämyksiä ja oivalluksia tarttui DCL-haaviin (Digital Competence and Learning) ensi päivän etäseuraajalle.

Kuka voittaa osallistamiskisan? Verkossa voittaa se joka tekee osallistumisen jännittävimmäksi. Se joka osaa yhdistää innostavasti huvin ja hyödyn. Ihmiset eivät jaksa osallistua, jos kiinnostuksen hiillosta ei möyhitä ja liekkejä ruokita.

Yhdessä enemmän. Jaa sisältösi siten että löydyt, kiinnostat ja osallistat. Vain yhteinen verkkokokemus yhdistää ja mahdollistaa kokemusten jakamisen. Karoliina Luoto viritti aamupäivään ja herätti kiinnostukseni läpinäkyvämpään ja kansantajuisempaan Sitra.fi-uudistushankkeeseen sekä Sitran uusittuun filosofiaan.

Hei kaikki mukaan ideoimaan Liisa Välikangas hahmotti ideoita löytöretkenä, taistelutantereena sekä nauretavina eteenpäin vievinä ajatuksina. Ideakeskusteluissa hahmotetaan jotain uutta, mutustellaan vaihtoehtoja ennen päätöksiä. Olemme sitä mitä ideoimme.

Nyt tarvitaan arjen innovaatiosankareita Heitä jotka vievät asioita eteenpäin Systeemistä huolimatta. Voiko siiloissa innovoida avoimesti? Usein vaan ympätään vanhaan uutta eikä oikeasti uskalleta uudistua.

Ideatarhurin vinkit. Tutki tulevia mahdollisuuksia ideoimalla. Jalosta ideoita keskustelemalla. Innosta, sillä ihmisillä on tarve olla mukana, tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi.  Anna ideoille itämisen mahdollisuus.

All you need is love Kontrollilla saadaan kyllä näennäinen osallistuminen, mutta intohimon sytyttämisellä saadaan tuloksia ja sitoutumista.

Ha-ha ahaa! Nauru on usein merkki innovatiivista keskustelusta. Ihmiset nauravat yllättäville asioille. Yllättävistä asioista saattaa löytyä arkea edistävä oivallus.

Jokamiehen ideointioikeus Innovoinnin pitäisi olla jokaisen perusoikeus. Firmassa ja verkossa pitäisi olla avoin tila, jossa voi halutessaan viedä ideaansa eteenpäin.

Älä pihtaa. Toimivaa ja avointa sisältöä hyödynnetään, muokataan ja levitetään paremmin kuin salattua ja pihdattua totuutta. Jos sisällön myyminen ei ole ydinliiketoimintaa, sen jakaminen avoimesti kannattaa. Super-Tarmo (Toikkanen) usuttaa läpinäkyvään jakamiseen, mutta muistuttaa hyvistä tavoista ja laillisuudesta.

Saa toiset tekemään töitä. Näkyvyyttä saa rahalla, mutta oikein osallistamalla saat muu toimimaan puolestasi. Kiinnostavaa on muiden sisällön päälle tuottama lisäarvo. Sisältö syntyy vapaaehtoisvoimin vain aiheesta joka todella kiinnostaa.

Jälkipeli Lounaan jälkeen irrottauduin  asiakasprojekteihin. Paikkaan puutosta tulevina päivinä möyhimällä sitä läjää linkkejä, joilla DCL-edelläkävijät pyrkivät hahmottamaan nykyistä ja tulevaa tilaa. Ainakin ne löytyvät Ismo Liuksen Etherpadista tai Qaikun seminaarikannusta.

Pelkoa vai toivoa? Pieni kritiikin sana tulee siitä epäilystä että päästäänkö tässä joukolla uuden alkuun siten että se vie sinun, minun ja meidän toimia kohti parempaa yhteistä tulevaa. Palaammeko näihin mielenmaisemiin uudestaan pieni porukoin vai viekö virta takaisin kohti erillisiä pikkupuroja.

Kiitos kaikille matkaseurasta toistaiseksi. Olkoon (joukko)voima kanssamme.

Mainokset
Kategoria(t): bloggaus, heimo, sosiaalinen media, vuoropuhelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Yhteisvirtaa vai irrallisia puroja

  1. Paluuviite: Tweets that mention Yhteisvirtaa vai irrallisia puroja | Yrittäjän verkkomarkkinointi -- Topsy.com

  2. Paluuviite: DCL2010-konferenssissa | Oppimassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s